{ "title": "Kira Beyannamesi Örneği", "image": "https://www.dilekceornegi.gen.tr/images/kira-beyannamesi-ornegi.jpg", "date": "19.01.2024 10:56:49", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Kira beyannamesi örneği, ile mülk sahibi olan kişiler, kolaylıkla beyanname örneği hazırlayabilirler. Beyanname, bir kişinin resmi bir kuruluşa herhangi bir durumu bildirmesi ve yazılı olarak göndermesidir. Kira beyannamesinde, kişinin konut ve işyeri kira gelirinin birlikte elde edilmesiyle, konut kira gelirinin haddi sonrası kalan tutar ile işyeri kira gelirinin toplanması sonucu tutarın 27.000 TL'yi aşması halinde iki gelirinde beyan edilme zorunluluğu vardır. Bu tutar aşmıyorsa sadece konut kirası 3.500 TL'yi aşan kişiler konut kira geliri beyan edilmesi yeterlidir. Kira vergisi, kişinin herhangi bir mal varlığının kiraya verilmesi halinde belki bir koşullar altında kira vergisine tabi tutmasıdır.

Ortak kişiler tarafından sahip olunan mülk veya konut beyannamesinde ortak kişilerin de ayrı ayrı hisselerini ödemeleri gerekir. Beyanname oluşturacak kişi, kira beyannamesi örneği doldurması şarttır. Mavi ve siyah tükenmez kalem kullanılmalıdır. Okunacak bir şekilde olmalıdır. Aynı zamanda rakamlar arasına herhangi bir işaret konulamaz. Alfabetik karakterler sola, sayısal olan karakterler ise sağa yazılmalıdır. Kira geliri elde edilen gayrimenkul ortak hisseli olan kişi tarafından da bilgileri açıkça yazılmalıdır. Kişiler kimlik bilgilerini doğru bir şekilde vermelidir.

Kira beyannamesi örneği, olarak öncelikle içerisinde bulunan yılın beyanname kâğıdı olması gerekir. Daha sonra kâğıt bilgilerine geçilerek, içerisinde öncelikle vergi dairesi müdürlüğüne olarak il ve ilçe yazılmalıdır. Aynı şekilde vergilendirme dönemi, vergi kimlik numarası, bağ-kur numarası yazılır. Daha sonra mükellefin kimlik ve adres bilgileri bölümüne geçilerek, e-posta ve telefon numarası da dahil olmak üzere doldurulması şarttır. En son olarak gelir bildirimi bölümüne geçilerek, ticari kazançlar, zirai kazançlar, serbest kazançlar, ücretler, gayrimenkul sermaye iratları, diğer kazançlar ve iratlar bölümüne bilgiler yazılır. Aynı zamanda toplam sayıları yazılarak, zarar, kar, geçmiş yıl zararları, şahsın sigorta primleri, eğitim ve sağlık harcamaları, bağış ve yardımlar yazılarak beyanname tamamlanmış olur.

Kira beyannamesi örneği, bu şekilde uygulanır. Kira beyannamesinde bulunmayan kişi veya kuruluşlar ayrı bir cezaya maruz kalırlar.
" } ] }