{ "title": "Kosgeb İş Planı Örneği", "image": "https://www.dilekceornegi.gen.tr/images/kosgeb-is-plani-ornegi.jpg", "date": "20.01.2024 02:37:29", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kosgeb İş Planı Örneği, küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme idaresi başkanlığından destek almak isteyen kobi ve girişimcilerin mutlaka hazırlaması gereken bir dosyadır. Kosgeb ülkemizdeki kobilerin rekabet seviyesinin artırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi, küresel pazarda söz sahibi olması ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmasına destek vermektedir. Kosgeb kobi ve yeni iş yeri açacak girişimcilere faizsiz kredi desteği sağlar. Kobi veya girişimcilerin bu desteklerden faydalanılması için Kosgeb iş planı hazırlaması gerekir.

Kosgeb iş planı projesi hazırlamak isteyen kobi ve girişimcilerin bilgilerinin kosgebe kayıt edilmesi gerekmektedir. Veri tabanına kayıt işleminden sonra iş planı hazırlanmaya başlanabilir. İş plan 9 ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm olan iş planı özetinde, girişimcinin ad soyad bilgileri, iş fikrinin kısaca tarifi ve kısaca genel olarak iş kurma süreci yazılır. İkinci bölümde girişimcinin kişisel bilgileri, eğitim durumu, daha önceki yıllarda çalıştığı işler, bilgi, deneyim, beceri, iş fikrini seçme nedenleri, girişimcinin hedefleri, yazılır. Üçüncü bölümde işin sahip olacağı yasal statü, işin kuruluşundaki ortaklık yapısı ve özellikleri yazılır. Dördüncü bölümde iş fikrinin içinde bulunduğu sektörler ve özellikleri, kurulacak işletmenin ilişki içinde bulunacağı müşteri, girdi ve iş gücü piyasaları bilgileri, ürün ya da hizmetin sunum bölgesi ve bölge içindeki müşteri kitlesi, girişimcinin hedeflediği sunum bölgesinde rakipler, ürünlerin ya da hizmetlerin müşterilere tanıtımında temel alınacak faktörler yazılır. Beşinci bölümde pazarlama çalışmalarındaki temel hedefler, satış stratejileri, rekabete yönelik önlemler, işletmenin tahmini olarak yapmayı hedeflediği satış planı, ürün ya da hizmetlerin satış bedelleri, ürün ve hizmetlerinizi hedef kitleye ulaştırma metotları, ürün ve hizmetlerin hedef kitleye tanıtma metotları, işletme için yapılacak pazarlama çalışmalarının aktivite planı yazılır.

Altıncı bölümde ürün ya da hizmet üretimi iş akışı ve üretim planlaması, ürün ya da hizmet üretimi için gerekli makine ve ekipmanlar, ürün ya da hizmet üretimi için gerekli ham madde ve diğer girdiler, ürün ya da hizmet üretimi için gerekli iş gücü, ürün ya da hizmet üretimi için seçilen kuruluş yeri ve iş yeri özellikleri yazılır. Yedinci bölümde kurulacak işin üretim dışındaki temel süreçleri yazılır. Ek olarak üretim dışı aktiviteler iş gücü planı, işletme örgüt şeması hazırlanır. Sekizinci bölümde işletme finansal planı açıklanır. Bu bölümde ek olarak başlangıç yatırım sermayesi ihtiyacı tablosu, yıllık giderleri tablosu, işletme sermayesi tablosu, yatırım dönemi finansman yapısı tablosu, gelir ve gider hesabı tablosu, nakit akım tablosu, karlılık hesabı tablosu hazırlanır. Dokuzuncu bölümde ise iş kurma süreci aktivite programı yazılır.
" } ] }