{ "title": "Okul Dilekçe Örneği", "image": "https://www.dilekceornegi.gen.tr/images/okul-dilekce-ornegi.jpg", "date": "19.01.2024 06:46:32", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Okul Dilekçe Örneği, Eğitim gördüğünüz okula kayıt yaptırırken veya okulda not yükselme gibi itirazlarını bildirir dilekçelerinizi bildirirken bir kısım kural ve kaidelere göre dilekçenin yazılması gerekmektedir. Öncelikle dilekçe yazılacak kâğıdın boyutlarının normal standartlarda yani A4 tect kâğıt türüne yazılması gerekir. Akabinde dilekçe kurallarına binaen kâğıdı ortalayarak dilekçeyi vereceğiniz eğitim kurumunun ismi ortalı şekilde yazıldıktan sonra bir miktar altına bulunduğunuz il yazılır. Bundan sonra 5-6 cm alt tarafından talep ettiğiniz konuya ilişkin olarak şikâyet veya taleplerinizi içerir beyanlarınızın bildirilmesi gerekir. Şayet notlarını arttırmak için bir itiraz dilekçesi yazılacak ise ders adı ve sınava giriş tarihi detaylıca yazılmalıdır. Eğer okula kayıt yaptıracak iseniz okulu kazandığınıza ilişkin belgeler dilekçe ekine yazılmalıdır. Şikâyete ilişkin bilgiler yazıldıktan sonra sağ alt köşeye isim soy isim yazılır ve altına imza atılır. Sol alt köşeye ise daha sonra okul yetkilileri size ulaşması amacıyla açık adres bilgileri ve telefon numarası yazılmalıdır. Hangi konuya ilişkin dilekçe yazarsanız yazın açık kimlik bilgilerinin yer aldığı kimlik fotokopisi dilekçeye eklenmelidir. Ayrıca dilekçe ekinde bir kısım evraklar bulunmakta ise sol alt köşede adresin bildirildiği yerin üst tarafa EK yazılarak ilgili ek evrakların eklenmesi gerekir.


Şayet bir kimse bir talebe ilişkin eğitim kurumuna bir dilekçe ile talepte bulunmuş ise okulun yönetmeliğinde belirtilen cevap süresi ortalama en fazla 15 gün içerisinde bu dilekçeye cevap verilmesi gerekmektedir. Muhtemelen yasal süre içerisinde talep ettiğiniz bilgi ve belgelere ilişkin yazışmalar ya posta adresine ya da bildirmiş olduğunuz telefon numarası aranarak elden teslim edilmek zorundadır. Dilekçe kanunun 7. Maddesine binaen dilekçelere yasal süre içerisinde cevap verme zorunluluğu bulunmaktadır. Şayet bir kimse yetkili olduğu eğitim kurumunda yasal süre içerisinde cevap vermediği taktirde resmi evrakı geciktirdiğinden dolayı doğacak tazminattan dolayı sorumlu olacaktır.

Okul Dilekçelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bir kimse eğitim gördüğü kurumda talep ettiği bilgiyi almak istemekte ise talebini açık bir şekilde belirtmesi gerekmektedir. Bunun için talebin detaylı yazılması gerekir. Bununla birlikte isim, soy isim, T. C kimlik numarası, telefon, eklenmesi gereken evraklar, okul numarası, sınıfı, şubesi detaylıca yazılması halinde ilgili yetkililerin konuya ilişkin detaylı olarak araştırma yapma imkânı artacaktır. Hakeza bildirilen bu bilgilerin çokluğu sayesinde yetkililer kısa süre içerisinde iletişime geçme imkânı söz konusu olacaktır. Eğer bu bilgilerde eksik bir durum söz konusu ise okula yazılan dilekçenin değerlendirilmesinde gecikme veya eksiklikten dolayı değerlendirme yapılmama durumu söz konusu olacaktır. Bu nedenle okul dilekçesi yazan bir kimse dilekçe kural ve kaidelerine uyarak içeriği tam anlamıyla belirgin olan yazışmalar yapmaya gayret göstermelidir.
" } ] }